O nama

Petruzalek je kompanija koja posluje sa tehnologijama za pakovanje. Nudimo širok asortiman mašina i materijala za pakovanje, redovan servis i održavanje u svim zemljama.

Prioritet grupe je zadovoljan kupac i stoga obezbedjujemo kompleksna rešenja na polju pakovanja, distribuciju i kontinuirane servisne usluge. Naša linija proizvoda uključuje mašine za ručno pakovanje, automatske mašine za pakovanje, širok izbor materijala za pakovanje, od folija preko kesa i čaša do artikala za higijenu.

Tradicija kompanije počinje 1961. godine kada je osnovana firma Petruzalek. Nekoliko godina kasnije, firma Teich, koja je deo najpoznatije austrijske kompanije, koncerna Constantia, priključila se sa svojim kapitalom. 
2003. italijanska proizvodna kompanija Sirap-Gema je kupila sve akcije i postala novi vlasnik. Sirap-Gema je započela svoje aktivnosti pedesetih godina u oblasti termalne izolacije, prehrane i industrijskog pakovanja.

Kompanija Sirap-Gema je veoma važan prozvodjač proizvoda od plastične mase u Evropi. Zahvaljujući tome, i koncern Petruzalek se može svrstati medju vodeće proizvodjače proizvoda od plastike, koji je u mogućnosti da ponudi širok asortiman materijala za pakovanje svojim kupcima.

RS